Αστική Εταιρία
Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτέρας & Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης


Καλώς ήρθες | Διαχείριση | Αποσύνδεση
 

Περιπέτεια στα όμορφα Ιωάννινα

 
Οι λάτρεις της περιπέτειας, της αδρεναλίνης, της φύσης και των τολμηρών δραστηριοτήτων, απόλαυσαν στο έπακρο τη φετινή τριήμερη εκδρομή του Συνδέσμου μας, που πραγματοποιήθηκε στα όμορφα Ιωάννινα με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος. Τα μέλη του Σωματείου μας, ενεργοί και συνταξιούχοι, μαζί με τις οικογένειές τους «ξέχασαν» για λίγο την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις τους και δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά σε ξεχωριστές περιπέτειες, που θα θυμούνται για πάντα!
 
Η άφιξη για τους περισσότερους έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής. Τα δώρα που περίμεναν τους ταξιδιώτες πλούσια. Σε κάθε δωμάτιο υπήρχε ένα υφασμάτινο κουτί με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Φέτος την τιμητική τους είχαν τα γιαννιώτικα σιροπιαστά με πρωταγωνιστές τον μπακλαβά σε διάφορες παραλλαγές (με φιστίκι, με αμύγδαλα και σε κανταΐφι με καρύδια), τα λουκούμια και τα παστέλια. Και βέβαια, ως αυθεντικοί μερακλήδες που είμαστε, το κουτί συμπλήρωναν τα γνωστά οινοποιήματα του Συνδέσμου. Όπως κάθε χρόνο, οι εταιρείες Ledvance και Hager Hellas προσέφεραν χρήσιμα δώρα. Τα καπέλα και οι ηλιοπροστασίες αυτοκινήτου από τη Ledvance μας προστάτεψαν από τη ζέστη και τα επικίνδυνα χάδια του ήλιου, ενώ η Hager Hellas μας προμήθευσε με δοκιμαστικά κατσαβίδια για να μην πιαστούμε απροετοίμαστοι σε ενδεχόμενη έκτακτη βλάβη.
 
Οι «ανήσυχοι» του Σωματείου δεν άφησαν λεπτό να πάει χαμένο. Αμέσως μετά την άφιξή τους ξεκίνησαν τις βόλτες και τις επισκέψεις στα άφθονα αξιοθέατα της περιοχής (το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη, το Κάστρο Ιτς Καλέ, το Νησάκι με το Μουσείο του Αλή Πασά, το Σπήλαιο σταλαχτιτών-σταλαγμιτών Περάματος, κ.ά.). Κάποιοι άλλοι προτίμησαν τις χαλαρές συζητήσεις, την ηλιοθεραπεία και τα παιχνίδια στην πισίνα του ξενοδοχείου. Το βράδυ του Σαββάτου ζήσαμε ανέμελες στιγμές με το διασκεδαστικό παιχνίδι του μπίνγκο, στο οποίο οι τυχεροί κέρδισαν τα υπέροχα δώρα της Ledvance και της Hager Hellas. Ο πρώτος που φώναξε «μπίνγκο» κέρδισε ένα φωτιστικό δαπέδου (Ledvance), ο δεύτερος νικητής κέρδισε έναν επαναφορτιζόμενο φακό (Ledvance), ο τρίτος έναν φακό κεφαλής (Ledvance), ενώ οι επόμενοι πέντε νικητές κέρδισαν από μία μπάλα beach volley προσφορά της Hager Hellas. Η βραδιά ήταν άκρως απολαυστική και για τους μικρούς της παρέας, οι οποίοι «μονομάχησαν» για το ποιος θα σπάσει την πινιάτα-αστέρι και θα αποσπάσει τους θησαυρούς της.
 
Η δραστηριότητα της Κυριακής ήταν πρωτόγνωρη και εξελίχθηκε σε εμπειρία ζωής για όλους! Μικροί και μεγάλοι περιμέναμε με ανυπομονησία το ράφτινγκ στον μυθικό ποταμό Άραχθο. Η εταιρεία Alpine Zone μάς συγκέντρωσε στο αρχικό σημείο συνάντησης στο χωριό Λάζαινα και μάς μετέφερε στο σημείο έναρξης. Στη συνέχεια μάς μοίρασε τον απαραίτητο εξοπλισμό (σωσίβια, κράνη, παπούτσια και κουπιά) και αφού δόθηκαν οδηγίες προς «ναυτιλλομένους», η μεγάλη οικογένεια του Πανελληνίου μοιράστηκε στις ειδικές φουσκωτές βάρκες και απόλαυσε την κατάβαση στον Άραχθο. Κάθε μέτρο κατάβασης ξυπνούσε και πρωτοφανή συναισθήματα. Οι μικροί δεν έχαναν την ευκαιρία να φωνάζουν σε κάθε ελιγμό και αναπήδηση της βάρκας, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κωπηλατούσαν υπό τα παραγγέλματα του οδηγού που συνόδευε κάθε βάρκα. Η ολιγόλεπτη στάση στον καταρράκτη της Κλίφκης ξεσήκωσε τους «θαρραλέους» της παρέας, που αψήφησαν τα παγωμένα νερά για να κάνουν μια αξέχαστη βουτιά στη φυσική λίμνη που σχηματίζουν τα νερά του. Από τις πιο αξέχαστες στιγμές ήταν το πέρασμα στο φαράγγι του ποταμού με τις κατακόρυφες ορθοπλαγιές ύψους 700μ., αλλά και οι δεκάδες πηγές με πόσιμο νερό που ανέβλυζαν από τους βράχους με πιο γνωστές το μικρό και το μεγάλο «Πάντα Βρέχει», ένα υδάτινο θαύμα της φύσης που σου δίνει την εντύπωση της ψιλής βροχής (από μακριά μοιάζει με υδάτινη κουρτίνα). Ο τερματισμός έγινε στο μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, ένα από τα ομορφότερα πέτρινα γεφύρια της περιοχής και το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Μετά το τέλος της κατάβασης μάς περίμενε ένα ελαφρύ γεύμα για να ανακτήσουμε και πάλι δυνάμεις.
 
Οι απογευματινές και βραδινές ώρες της Κυριακής κύλησαν πιο ήσυχα, αφού κάθε παρέα ακολούθησε το δικό της πρόγραμμα. Κάποιοι απόλαυσαν ένα χαλαρό καφεδάκι/ποτάκι στα μπαράκια που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη, άλλοι επισκέφθηκαν το Νησάκι, ενώ ορισμένοι έκαναν περαντζάδα στα γραφικά στενάκια γύρω από το κάστρο για αναμνηστικά δωράκια.
 
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Σωματείου των Ιωαννίνων, πραγματοποιήσαμε την αρτοκλασία του Συνδέσμου μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Τσούκας, περίπου 20’ έξω από τα Γιάννενα στο χωριό Ελληνικό, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη, πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Ιωαννίνων, Θωμά Ανδρέου. Η Μονή, η οποία στέκει αγέρωχη στην κορυφή του γκρεμού, σε υψόμετρο 760 μέτρων, με θέα που «κόβει την ανάσα» προς τη χαράδρα του Άραχθου ποταμού και στα Τζουμέρκα, πλημμύρισε από ντόπιους πιστούς, από συναδέλφους, φίλους και συγγενείς του Σωματείου μας, αλλά και από συναδέλφους ηλεκτρολόγους από τους Συνδέσμους της Ορεστιάδας, της Βέροιας και των Ιωαννίνων. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μίνι ξενάγηση στους χώρους της Μονής και αργότερα όσοι ήθελαν επισκέφθηκαν το κοντινό χωριό Ελληνικό, όπου θαύμασαν από κοντά τα εντυπωσιακά έργα τέχνης του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη που διακοσμούν τους δρόμους γύρω από το χωριό. Από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων, που ήδη καταστρώνουν σχέδια για την επόμενη εξόρμηση.
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, στο ευγενέστατο προσωπικό του ξενοδοχείου Grand Serai Congress and Spa Hotel, που ήταν πρόθυμο να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη μας, στην εταιρεία Alpine Zone και ιδιαίτερα στον κο Αχιλλέα Παπαευθυμίου και στους έμπειρους και πιστοποιημένους οδηγούς της εταιρείας που μας ξενάγησαν με ασφάλεια στον Άραχθο και τον ΣΕΗ Ιωαννίνων για την πρόσκλησή τους να πραγματοποιήσουμε από κοινού την αρτοκλασία. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, όλοι μαζί, υγιείς, δραστήριοι και δημιουργικοί!
 

 


Λέξεις Κλειδιά:Εκδρομή Αγίου Πνεύματος