Αστική Εταιρία
Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτέρας & Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης


 

Βαρύ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης και σε ηλεκτρολόγο

Βαρύ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης και σε ηλεκτρολόγο της ηλεκτρικής εγκατάστασης για τον θάνατο 17χρονου από ηλεκτροπληξία

 

Πρόστιμο ύψους 50.000€ και ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός του για τρεις μήνες, επέβαλαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, που συνέβη το δυστύχημα με τον 17χρονο στην Βοιωτία, ως αποτέλεσμα της επιλογής του σε ηλεκτρολόγους, αδειούχους ή μη, για μετατροπές στην ηλεκτρική εγκατάσταση της επιχείρησής του.

Αυτά συμβαίνουν, όταν για την οποιαδήποτε τροποποίηση σε ηλεκτρική εγκατάσταση, επιτρέπουμε σε αδειούχους ηλεκτρολόγους χωρίς αίσθημα ευθύνης ή μη αδειούχους ηλεκτρολόγους να παρεμβαίνουν στην ηλεκτρική εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλεια των καταναλωτών - χρηστών της εγκατάστασης. 

Πρόστιμο ύψους 10.000€ και ανάκληση της επαγγελματικής του άδειας για τρεις μήνες επέβαλαν σε ηλεκτρολόγο μηχανολόγο μηχανικό, μέλος του ΤΕΕ, για παροχή υπηρεσιών κακής ποιότητας που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί θανατηφόρο δυστύχημα και να χάσει την ζωή του ένας νέος άνθρωπος.   

Αυτά συμβαίνουν, όταν οι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι υπογράφουν για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, χωρίς να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Εμείς, ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, ευχόμαστε να σταματήσουν να γίνονται τέτοιου είδους δυστυχήματα και να γίνονται σωστά οι έλεγχοι των εγκαταστάσεων από υπεύθυνους αδειούχους εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους, για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Για άλλη μια φορά συμβουλεύουμε τους συναδέλφους μας, να μην υποκύπτουν στις πιέσεις των καταναλωτών για υπογραφή ενός χαρτιού, όπως γίνεται έξω από τα "μαγαζάκια της Δ.Ε.Η.", αλλά να επιμένουν στο αυτονόητο, δηλαδή να κάνουν πλήρη έλεγχο της ηλεκτρικής εγκατάστασης, λεπτομερή εκπόνηση της Υ.Δ.Ε. κ.λ.π., προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των καταναλωτών. 

 

Πατήστε πάνω στην εικόνα για την απόφαση:

Πατήστε πάνω στην εικόνα για την απόφαση:


Λέξεις Κλειδιά:πρόστιμο, μηχανολόγος