Αστική Εταιρία
Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτέρας & Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης


 

Τριήμερο φιλοξενίας & εκπαίδευσης της ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΑΒΕΕ

Τριήµερο ζεστής φιλοξενίας και εκπαίδευσης προς τον Πανελλήνιο από την ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΑΒΕΕ

 

  Ένα αξέχαστο τριήμερο στην Τύλισο του νομού Ηρακλείου, γεμάτο περιηγήσεις, χρήσιμη εκπαιδευτική ενημέρωση, αλλά και γνήσια κρητικά γλέντια, πρόσφερε η εταιρεία ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ στα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτ. & Μ. Τεχνικής Εκπαίδευσης στις 8, 9 και 10 Μαΐου. Ένα ταξίδι που χάρισε στους ηλεκτρολόγους του αθηναϊκού σωματείου γνώσεις, εμπειρίες και όμορφες συναδελφικές στιγμές, αφήνοντάς τους συγχρόνως τις καλύτερες εντυπώσεις από την απαράμιλλη φιλοξενία της οικογένειας Κουβίδη.

   Οι ηλεκτρολόγοι του Πανελληνίου έφτασαν την Παρασκευή 8/5/15 στο Ηράκλειο με τρεις διαφορετικές πτήσεις, όπου τους υποδέχτηκαν άνθρωποι της εταιρείας και τους οδήγησαν με πούλμαν στο ξενοδοχείο. Η πρώτη δόση της ζεστής φιλοξενίας και το καλωσόρισμα των μελών του Συνδέσμου κορυφώθηκαν το ίδιο βράδυ με δείπνο, στο οποίο έδωσαν το «παρών» σύσσωμη η διοίκηση και πολλά στελέχη της ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΑΒΕΕ.

   Το πρωί του Σαββάτου, οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο παλιό εργοστάσιο της εταιρείας, για μια ξενάγηση στο χώρο που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1979. Ενας χώρος που έχει μετατραπεί σε Μουσείο, ωστόσο συντηρείται διαρκώς, έχοντας ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να τεθεί σε λειτουργία για παραγωγή σωλήνων. Για ν’ ακολουθήσει, στη συνέχεια, η επίσκεψη στις υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στην Τύλισο, συνολικής έκτασης 5.000 τ.μ. Το χώρο, δηλαδή, στον οποίο παράγονται από το 2000 τα ολοκληρωμένα συστήματα σωλήνων προστασίας καλωδίων KOUVIDIS με τις αυστηρότερες προδιαγραφές και τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας.

   Οι τρεις γενιές της επιχείρησης ήταν εκεί για να περιποιηθούν, μαζί με όλο το Προσωπικό, τους καλεσμένους τους. Ο ιδρυτής της εταιρείας και πρόεδρος του Δ.Σ. Μανώλης Κουβίδης με τη σύζυγό του Στέλλα, τα παιδιά τους Μαρία (αντιπρόεδρος Δ.Σ.) και Κώστας (διευθύνων σύμβουλος), καθώς και η εγγονή τους Στέλλα, κόρη της Μαρίας Κουβίδη. Οι ηλεκτρολόγοι του Πανελληνίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής, τυποποίησης, αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων, εκφράζοντας το θαυμασμό τους για τον τρόπο που έχει οργανωθεί και λειτουργεί μια αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα.

   Ακολούθησε το προγραμματισμένο σεμινάριο στο συνεδριακό χώρο του εργοστασίου, το οποίο είχε διαδραστικό χαρακτήρα, με ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθαρά τεχνικά ζητήματα. Εκεί, βέβαια, τα μέλη του Πανελληνίου …το παράκαναν για άλλη μια φορά με το ζήλο τους, εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους της εταιρείας, οι οποίοι δεν κατάφεραν καν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Το σεμινάριο έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 3 το μεσημέρι, αλλά, αν δεν έσβηναν τα φώτα στις 7.30 το απόγευμα, οι συνάδελφοι θα έκαναν ακόμα ερωτήσεις! Εξάλλου, είχαν ήδη αρχίσει να σερβίρονται σε άλλο χώρο του εργοστασίου φαγητό, κρασί και τσικουδιές, ενώ είχαν καταφθάσει και οι λυράρηδες… Λίγο πριν ανάψει το γλέντι, το οποίο κράτησε ως αργά το βράδυ, η διοίκηση του Συνδέσμου πρόσφερε αναμνηστικά δώρα σε όλα τα στελέχη της ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΑΒΕΕ, η δε εταιρεία πρόσφερε στον Πανελλήνιο έναν πίνακα, γνήσιο αντίγραφο Μινωικής τέχνης, ενώ κλήρωσε και αρκετά χρήσιμα δώρα.

   Την Κυριακή το πρωί, οικοδεσπότες και φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Βωσάκου. Και μετά, όλοι μαζί, στο αποχαιρετιστήριο γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Εκεί όπου έσπευσαν και οι λυράρηδες, όπως είχαν υποσχεθεί το προηγούμενο βράδυ, για να ανταμώσουν ξανά με την παρέα και να σκορπίσουν κέφι. Εκεί όπου η εγκάρδια ατμόσφαιρα, η αχτύπητη κρητική κουζίνα, οι σπιτικές ρακές και η υπέροχη κρητική μουσική, «σφράγισαν» αυτό το ξεχωριστό εκπαιδευτικό ταξίδι του Πανελληνίου.

   Η διοίκηση και τα μέλη του Συνδέσμου, ενθουσιασμένοι από τις γνώσεις που αποκόμισαν αλλά και από τη γνήσια κρητική φιλοξενία που απόλαυσαν, εκφράζουν, μέσω της εφημερίδας μας, τις θερμές τους ευχαριστίες προς την οικογένεια Κουβίδη και το Προσωπικό της εταιρείας.

Πηγή: (Εφημερίδα «Ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ» - Φύλλο 941 / Ιούνιος 2015)

 

 

 

 

   

      

 


Λέξεις Κλειδιά:Κουβίδης, εκπαίδευση