Αστική Εταιρία
Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτέρας & Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης


 

Παιδική γιορτή 2009

.

             Παιδική Γιορτή Πανελληνίου Συνδέσµου: Είπαν ότι θα χιονίσει ...και χιόνισε!

n ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ ΑΠ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

   Με την παρουσία 800 περίπου ατόμων και με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου 2009, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, η ετήσια Παιδική Γιορτή του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Αν. & Μ. Τεχνικής Εκπαίδευσης. Μια εκδήλωση που έχει αγκαλιαστεί θερμά από τα μέλη του και αποτελεί πλέον θεσμό για τα ετήσια δρώμενα του αθηναϊκού σωματείου.

   Μεταξύ των παρευρεθέντων υπήρξε και μεγάλος αριθμός επίσημων καλεσμένων από πολλά μέρη της Ελλάδας, που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση της διοίκησης. Πιο συγκεκριμένα, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ και του ΒΕΑ, Δημήτρης Ασημακόπουλος και Παύλος Ραβάνης, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, από την ΠΟΣΕΗ ο πρόεδρος Στάθης Δάρας, ο β΄ αντ/δρος Μπάμπης Κωνσταντόπουλος, ο γεν. γραμματέας Θανάσης Χάσκος και ο ειδ. γραμματέας Παντελής Τσοκανής, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων - Βιοτεχνών Παραγωγής Ηλεκτρολογικού Υλικού Αντώνης Αλιμπέρτης, ο τ. πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ και του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Νίκος Αντζινάς, από τον ΣΕΚΗΑ ο αντ/δρος Σταύρος Γιάνναρης, ο ταμίας Ανδρέας Παπανδρέου και ο έφορος Σταύρος Γούναρης, από το Σύνδεσμο Πειραιά ο αντ/δρος Γιώργος Αραμπατζής, ο ταμίας Αλέκος Κουζούλογλου, ο έφορος Γιάννης Χάσκος και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Ρούσσος, από το Σύνδεσμο Μεσογαίας & Λαυρεωτικής ο πρόεδρος Χρήστος Παπαευθυμίου, ο γ. γραμματέας Σπύρος Τζανίκος και το μέλος του Δ.Σ. Τάσος Μπερέτας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ηλεκ/γων Πειραιά Χρήστος Τσαρές, ο δ/ντής του «Ε» Κώστας Μπέλλος και, φυσικά, σύσσωμη η διοίκηση και αρκετά μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων. Αλλά και συνάδελφοι που δεν δίστασαν να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να παραβρεθούν στη γιορτή του ΠΣΕΗΠΑΜΤΕ, όπως οι πρόεδροι των Συνδέσμων Ηρακλείου και Ρεθύμνου, Βαγγέλης Αλεξανδρίδης και Γιάννης Παπαδάκης, από τον ΣΕΗ Χανίων ο πρόεδρος Νίκος Πατεράκης, ο ταμίας Γιώργος Θεοδωράκης, αλλά και ο τ. πρόεδρος Κώστας Πατεράκης, από τον ΣΕΗ Λασιθίου ο πρόεδρος Μανώλης Κριθαράκης και ο τ. πρόεδρος Βαγγέλης Γεωργιάδης, ο αντ/δρος του ΣΕΗ Λήμνου Βασίλης Χόρος, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΗ Λιβαδειάς Βασίλης Λουκάς.

ΧΟΡΗΓΟΙ

   Το «παρών», επίσης, έδωσαν στελέχη των εταιρειών που πρόσφεραν τη χορηγία τους στην εκδήλωση. Από τους μεγάλους χορηγούς, τη ΗAGER εκπροσώπησε ο κ. Βύρωνας Μυτιληναίος, την ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ οι κ.κ. Κων/νος Δημητρίου, Κώστας Αδαμόπουλος και Πάρις Μιχαηλίδης, την ARC ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ οι κ.κ. Παναγιώτης Κούτρας και Ζαν Φρανσουά Ρεμπώ και τη SCHNEIDER ELECTRIC ο κ. Νίκος Καρακασίδης. Από τους ευγενικούς χορηγούς, εκτός του κ. Αντώνη Αλιμπέρτη της εταιρείας ALIBERTI, την ΚΑΠΑΡΕΛΗ GROUP εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ανδρέας και Νίκος Καπαρέλης, τη LEGRAND ο κ. Γιώργος Αδαμόπουλος, την EUROSAFE η κα Μαρία Σταματίου και τη EUROBANK ο κ. Άρης Γκοσμάνης και η κα Κατερίνα Λελέκη. Επίσης, παραβρέθηκαν και οι κ.κ. Γιώργος Πάτσης και Στάθης Πουλόπουλος από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ. Ευγενικοί χορηγοί ήταν ακόμη οι εταιρείες ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., VODAFONE (κατάστημα Χαϊδαρίου), CRIS Import Export και ΑΦΟΙ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ο.Ε. Να συμπληρώσουμε ότι οι εταιρείες ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, SCHNEIDER ELECTRIC και ΚΑΠΑΡΕΛΗ GROUP παρουσίασαν προϊόντα τους σε ταμπλό που είχαν αναρτήσει στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου. Οι μεγάλοι χορηγοί μοίρασαν δώρα σε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ κληρώθηκε και μεγάλος αριθμός δώρων, προσφορά των ευγενικών χορηγών.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

   Το τελετουργικό «άνοιξε» ο πρόεδρος του ΠΣΕΗΠΑΜΤΕ, Μάνος Καυκαλάς, απευθύνοντας εκ μέρους του Δ.Σ. το καλωσόρισμα και τις ευχαριστίες προς όλους τους παρευρεθέντες για τη συμμετοχή τους στη Γιορτή, καθώς και θερμές ευχές για υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία το χρόνο που έρχεται. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των παιδιών των μελών, που εισήχθησαν τη χρονιά που πέρασε σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μια πράξη που - όπως υποσχέθηκε ο πρόεδρος - θα γίνει πλέον θεσμός, βάσει και του νέου καταστατικού. Τα παιδιά που βραβεύτηκαν, λαμβάνοντας συγχρόνως ένα λάπτοπ - δώρο από το Σύνδεσμο, ήταν οι Δελής Ασημάκης, Καλαβρυτινού Μαρία, Καυκαλά Χριστίνα, Κουριώτης Κυριάκος, Κυπριώτη Θεοδώρα, Λαδάς Γεώργιος, Λιατήρη Μαρία, Νέννε Ευσταθία, Νικολακοπούλου Ελένη, Ξερνού Ειρήνη, Πατσή Αναστασία, Ρωμνιός Γιώργος και Τροχίδης Κωνσταντίνος. Τις τιμητικές διακρίσεις απένειμαν οι κ.κ. Ασημακόπουλος, Ραβάνης, Χατζηθεοδοσίου, Αλιμπέρτης, Μυτιληναίος, Δημητρίου, Καρακασίδης, Πατεράκης και Αλεξανδρίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Παν. Συνδέσμου Συνταξιούχων, Γιώργος Κισσανδράκης. Όλοι τους έκαναν ένα σύντομο χαιρετισμό και απηύθυναν τις ευχές τους για το νέο έτος. Επίσης, η εταιρεία ARC ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, δια του κ. Παν. Κούτρα, βράβευσε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο και το Σύνδεσμο Ηρακλείου, ως τα δύο πρώτα σε σειρά κλαδικά σωματεία στην απορρόφηση τεμαχίων του προγράμματος CADdy++, καθώς και το Σύνδεσμο Αμαλιάδας - για τον ίδιο λόγο - ως πρώτο σωματείο βάσει του ποσοστού μελών.

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ Θ. ΧΑΣΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

   Όμως, στη συνέχεια, η διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου επιφύλαξε και μια ευχάριστη έκπληξη σε δύο βετεράνους συνδικαλιστές. Δια του προέδρου της, απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Θανάση Χάσκο και Απόστολο Ελευθερίου για την πολυετή προσφορά τους στον Κλάδο. Χαρακτηριστικά, στην πλακέτα για τον Θ. Χάσκο ήταν γραμμένο: «…Δεν ξεχνάμε τα λόγια σου: Η καρέκλα δεν είναι σκοπός, αλλά το μέσο για να πετύχεις το σκοπό», ενώ για τον Απ. Ελευθερίου: «…Στον άνθρωπο που έκανε πραγματικότητα το όραμα και τη φαντασία και μεταξύ μας κυριαρχεί πια ο διάλογος και η συνεργασία». Και οι δυο συνάδελφοι, εμφανώς συγκινημένοι, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την τιμή που τους έγινε, αλλά και την ηθική τους ικανοποίηση για το γεγονός ότι βλέπουν τις προσπάθειές τους να βρίσκουν την αναγνώριση από τους νεότερους. Μάλιστα, ο πρώτος κάλεσε στη σκηνή και τον συνοδοιπόρο του, Νίκο Αντζινά, για να τον ευχαριστήσει δημόσια για τη στήριξη που του πρόσφερε και την αγαστή συνεργασία που είχαν καθ’ όλη τη συνδικαλιστική του πορεία.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ

   Κατά κύριο λόγο, όμως, η Γιορτή ήταν φτιαγμένη για τα παιδιά. Η διοίκηση του ΠΣΕΗΠΑΜΤΕ έδωσε τον καλύτερό της εαυτό για να τους προσφέρει μοναδικές στιγμές διασκέδασης και το κατάφερε! Το κατάλληλο στόλισμα, αμέτρητα μπαλόνια και ένας πλήρης παιδότοπος με χίλια-δυο παιχνίδια «γέμισαν» τον αχανή χώρο, ο οποίος δεν άργησε να «ζεσταθεί» για τα καλά από τις φωνές και τα γέλια των πιτσιρικάδων. Όταν δε, εξελίχθηκε το πρόγραμμά τους, με ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ, κλόουν, ξωτικά, διαγωνισμό καραόκε και πολύ χορό, το ξεφάντωμα έφτασε στα ύψη. Και ο ενθουσιασμός τους κορυφώθηκε όταν είδαν να πέφτει ακόμη και …χιόνι την ώρα που χόρευαν!

   Όμως και οι πρεσβύτεροι το ευχαριστήθηκαν δεόντως… Ήταν μια ευκαιρία για τους συναδέλφους και τους λοιπούς καλεσμένους να ανταμώσουν, να χαλαρώσουν από τους εξαντλητικούς καθημερινούς ρυθμούς, να απολαύσουν εξαιρετικά εδέσματα από τους πλούσιους μπουφέδες, άφθονο κρασί, καλή μουσική, αλλά και παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναφαίων. Και στο τέλος, όμορφα δώρα από τη διοίκηση για όλους, μικρούς και μεγάλους, ως ανάμνηση της φετινής γιορτής.

   Όπως έχει ήδη καθιερωθεί, αργά το βράδυ και όταν ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει, μια μεγάλη παρέα ηλεκτρολόγων «οργανώθηκε» σε ένα τραπέζι, τα μέλη του Δ.Σ. κατάφεραν επιτέλους να τσιμπήσουν και κάτι μετά από τόσο «τρέξιμο», οι νταμιτζάνες με τις τσικουδιές  άνοιξαν (σ.σ.: τόσοι Κρητικοί ήταν εκεί…) και το γλεντάκι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μέσα σε μια πολύ εύθυμη ατμόσφαιρα.

(Από την εφημερίδα «Ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ»)

                            

                       

 

 

 


Λέξεις Κλειδιά:χριστουγεννιάτικη, γιορτή