Αστική Εταιρία
Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτέρας & Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης


 

Εξόρμηση στη γραφική Μάνη

 
Η φετινή τριήμερη εκδρομή του Συνδέσμου μας, που πραγματοποιήθηκε στη μαγευτική Μάνη με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών. Τα μέλη του Σωματείου μας, ενεργοί και συνταξιούχοι, μαζί με τις οικογένειές τους άφησαν για λίγο τις υποχρεώσεις τους και γλέντησαν με την ψυχή τους. Βουτιές στις κρυστάλλινες παραλίες της Μάνης για τους πιο τολμηρούς, αποδράσεις σε γραφικά μέρη έως την άκρη του Ταινάρου για τους περιπετειώδεις εξερευνητές, ταβλάκι και επιτραπέζια παιχνίδια για τους πιο πνευματώδεις, ηλιοθεραπεία στις χρυσαφένιες αμμουδιές και χαλαρές συζητήσεις δίπλα στην πισίνα για τους λιγότερο «ανήσυχους», άφθονο παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους, μερακλίδικο φαγητό με ντόπιες νοστιμιές για όλους...
 
Τα δώρα που περίμεναν τους εκδρομείς πλούσια, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Σε κάθε δωμάτιο υπήρχε ένα υφασμάτινο κουτί με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα (φέτος την τιμητική τους είχαν οι ελιές, το θαλασσινό αλάτι, οι χυλοπίτες αλλά και αρωματικά βότανα της Μάνης) αλλά και με τα γνωστά οινοποιήματα του Συνδέσμου. Μέσα στο κουτί υπήρχαν και χρήσιμα δώρα από τις εταιρείες Hager Hellas και Ledvance. Η Ledvance μας προστάτεψε από τον καυτό ήλιο με καπέλα, ενώ η Hager Hellas προσέφερε εργαλεία (σετ κατσαβιδιών) υπό τον «απαράβατο» όρο να μη χρησιμοποιηθούν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.
 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι δύο εταιρείες προσέφεραν δώρα και στην καθιερωμένη βραδιά του μπίνγκο. Ο πρώτος και μεγάλος νικητής κέρδισε μια SmartLight κάμερα προσφορά της εταιρείας Ledvance, οι επόμενοι τρεις νικητές απέκτησαν από μια μπάλα beach volley προσφορά της Hager, ενώ οι υπόλοιποι νικητές του μπίνγκο κέρδισαν Led Dimmable λαμπτήρες από τη Ledvance. Πολλές εκπλήξεις περίμεναν και τους μικρούς μας φίλους, που απόλαυσαν ποπ κορν διά χειρός… Διοίκησης και όχι μόνο, ενώ «διαγωνίστηκαν» και στη διασκεδαστική πινιάτα. Τις εντυπώσεις της βραδιάς, ωστόσο, έκλεψε ένας «απρόσκλητος επισκέπτης». Μια μικρή αλεπού βρέθηκε ανάμεσά μας και απαθανατίστηκε από όλους, ενώ έκανε τον περίπατό της στο χώρο του ξενοδοχείου.
 
Το βράδυ της Κυριακής κύλησε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Ακολουθώντας την περσινή επιτυχημένη «συνταγή» του ελεύθερου προγράμματος, οι παρέες οργανώθηκαν από μόνες τους. Κάποιοι απόλαυσαν ένα χαλαρό ποτάκι στο ξενοδοχείο, ορισμένοι διασκέδασαν με επιτραπέζια παιχνίδια στην παραλία, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που αποφάσισαν να γνωρίσουν τη νυχτερινή ζωή της Αρεόπολης. Στο τέλος βέβαια όλως τυχαίως όλες οι παρέες ενώθηκαν σαν μια μεγάλη οικογένεια και διασκέδασαν από κοινού μέχρι πρωίας!!!
 
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιήθηκε η αρτοκλασία του Συνδέσμου μας στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος Γυθείου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου Γ’. Από το μεσημέρι και μετά ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων, που είχαν ήδη αρχίσει να σκέφτονται και να καταστρώνουν σχέδια για την επόμενη απόδραση. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για του χρόνου, όλοι μαζί, υγιείς και δραστήριοι!

 


Λέξεις Κλειδιά:εκδρομή, εορτασμός Αγίου Πνεύματος